Novosti
Objavio/la: ETNOFILm , 03.08.2015.

ETNOFILmov ljetni đir

Iako ETNOFILm festival traje tek nekoliko dana godišnje, organizacijski se tim kroz čitavu godinu trudi predstavljati naše autore što većem broju ljudi, stoga veselo donosimo informacije o suradnjama s ostalim hrvatskim festivalima koji pomažu upoznati publiku s dokumentarnom i etnografskom formom vizualnih zapisa te koji su većem broju ljudi omogućili uživati u uradcima naših cijenjenih autora.

1.CIK film festival (Filmski festival civilizacija i kultura) održan je 25. i 26. lipnja 2015. godine u Matuljima. U sklopu programa, prikazani su i filmovi s našeg Festivala. Riječ je o tek pokrenutom projektu za koji se nadamo da će zaživjeti i zajedno s nama pomoći u distribuciji dokumentarnih formi. U sklopu ovogodišnjeg programa CIK-a, predstavljeni su Zubanje u Dubici Ive Kuzmanića i Hrapoćuša i vitalac te Komiški kvarantore Davora Borića.

Antičke filmske večeri – dio službenog programa DORF festivala – održane su ove godine od 3. do 16. srpnja u Vinkovcima. U suradnji s Umjetničkim voditeljem Tonijem Šarićem, u sklopu programa su prikazana i tri filma s ovogodišnjeg ETNOFILma. Čast nam je bila vinkovačkoj publici predstaviti Živu glavu i vinkl Branka Lazića, Cast in India Natashe Raheje i 52 Veroes Fabia Cuhne.

Film 52 Veroes Fabia Cuhne, našeg ovogodišnjeg pobjednika u najbrojnijoj ETNOFILm kategoriji (autora koji nisu profesionalni etnolozi/antropolozi), predstavljen je na sedmom izdanju Supetar Super Film Festivala održanog od 13. do 18. srpnja 2015. godine. Unatoč recesijskom vremenu, ovogodišnje izdanje Festivala bilo je još veće i bolje no ikad, a mi smo ponosni da se u bogatom programu pronašao i film kojeg smo predstavili u travnju u Rovinju.

U gradu u kojem je smješten naš Muzej – Pazinu – nedavno se održavao TradInEtno festival koji je, u svom bogatom programu punom radionica i koncerata, imao i ETNOFILm večeri. Lokalna publika i gosti Festivala uživali su u trodnevnom dijelu programa posvećenog ETNOFILmu, u sklopu kojeg je prikazano pet naših filmova.

Drago nam je da su ETNOFILm i Etnografski muzej Istre ostvarili suradnju i s Etnografskim muzejom Split u čijim će se prostorijama, od 3. do 8. kolovoza, održavati ljEtno kino. U sklopu manifestacije bit će prikazano čak 17 filmova iz naše arhive. Cilj je zajedničkog projekta educirati i približiti etnografski film širem broju ljudi.

Dragi svi, širimo publiku i stvarajmo pozitivno okružje za dokumentarne forme! Hvala svim autorima koji su nesebično dali na korištenje svoje radove u svrhu edukacije, hvala spomenutim festivalima te Etnografskom muzeju u Splitu na suradnji za koju se nadamo da će biti dugog trajanja.

Organizacijski tim ETNOFILm-a i Etnografski muzej Istre

Copyright 2017.

Izrada web stranica: Netlex